Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σχετικά με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σκοπός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί προσομοίωση του αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Απαρτίζεται από τα βασικότερα και σημαντικότερα δομικά στοιχεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε σμίκρυνση σε σχέση με τα αντίστοιχα πραγματικά.

Το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Διαθέτει επίσης τροχαίο εξοπλισμό (ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα) απαραίτητα για τη διεξαγωγή του μαθήματος.

Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη της ελάττωσης και εν τέλει της εξάλειψης των τροχαίων ατυχημάτων μέσω της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής.

Η Κ.Ε.Δ.ΚΑ. έχει αναλάβει την λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής από 01/02/2013 με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες.

Η Κ.Ε.Δ.ΚΑ. διαθέτει όλο το απαραίτητο εργατοτεχνικό προσωπικό για την λειτουργία , συντήρηση και ευπρεπισμό του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η συμπληρωματική δράση μεταξύ του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα συμβάλλει στην ολόπλευρη υλοποίηση του έργου καθώς απαιτείται η υποβοήθηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμαριάς κατασκευάστηκε σε ένα χώρο 6 στρεμμάτων και πλέον, που παραχωρήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό από το Δήμο Καλαμαριάς και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Δημοτικής Αρχής.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του βρίσκονται μεταξύ των οδών Α. Τρίτση –Γ. Γεννηματά & Σ. Ρεπανά.

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
9:00 – 15:00
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17:00 – 21:30
ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ
9:00 – 21:30
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ
09:00 – 15:00

 

Απευθύνεται σε νέους και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έχοντας σαν σκοπό να τους μάθει το σωστό τρόπο συμπεριφοράς τόσο σαν μέλλοντες οδηγοί αυτοκινήτων όσο και σαν πεζοί.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο διαθέτοντας εκτός από τη σήμανση των δρόμων του, ένα στόλο ηλεκτροκίνητων οχημάτων για παιδιά, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μέχρι 8χλμ/ώρα, καθώς και μεγάλο αριθμό ποδηλάτων διαφόρων μεγεθών μαζί με κράνη, ειδικά γιλέκα με αντανακλαστική επιφάνεια κλπ.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
2023 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨEIΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2022 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2021 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2020 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2019 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2018  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
2017  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μπορούν να μάθουν οι νέοι τον τρόπο με τον οποίο είναι σε θέση να κινούνται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε ένα περιβάλλον αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου όπως είναι οι σύγχρονοι δρόμοι.

 

Διαύγεια