Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν»

Με τη συμπλήρωση έξι χρόνων συνεχούς πορείας και πετυχημένης προσπάθειας παρέμβασης στα επιχειρηματικά δρώμενα του Δήμου Καλαμαριάς, το «Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν – Κ.Ε.Δ.ΚΑ.», διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιαστεί η νέα στρατηγική και το πρόγραμμα εκδηλώσεων και ενεργειών του, για το 2014.

Με αντίπαλο την πολυδιάστατη κρίση που έχει χτυπήσει τον Έλληνα επιχειρηματία το «Επιχειρείν» ξεκινά μια νέα προσπάθεια ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας με ισχνούς οικονομικούς πόρους αλλά με ισχυρή γνώση, εμπειρία, τεχνογνωσία και κυρίως μεράκι.

Γι αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, κέντρο ενδιαφέροντος της οποίας αποτελεί ο νεανικός πληθυσμός του Δήμου, θα μιλήσουν στη Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο Δημάρχου (Κομνηνών 58) την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Διευθυντής της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. Χριστόδουλος Κουτσουλιάνος και ο επικεφαλής του Κέντρου «Επιχειρείν» Ηρακλής Γωνιάδης.

Παράλληλα θα δώσουν πληροφορίες και λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής αλλά και αξιολόγησης και βράβευσης των δυο Διαγωνισμών Καινοτομίας που πραγματοποιούνται από το «Επιχειρείν»: (1ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Ιδέας και Σύνθεσης που αφορά τους μαθητές Λυκείων της Καλαμαριάς – 2ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικού Σχεδίου που απευθύνεται στους κατοίκους του Δήμου ηλικίας 18 – 35 χρόνων).

Το «Επιχειρείν εντάσσεται στις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς (Κ.Ε.Δ.Κ.Α.) και δημιουργήθηκε το 2008, μέσω του 3 ΚΠΣ (ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2003 – 2008) και της πρωτοβουλίας του Δήμου Καλαμαριάς για την «Αναζωογόνηση της περιοχής εργατικών κατοικιών Φοίνικα. Στεγάζεται στη Δημοτική Αγορά του Φοίνικα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Καλαμαριά, σ’ ένα πλαίσιο που θα χαρακτηρίζεται από την καλλιέργεια σύγχρονων ικανοτήτων και ανταγωνιστικότητας.

 

Διαύγεια