Διαδικασία του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται:

  1. Να υποβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία στη «Φόρμα δήλωσης συμμετοχής στον 1ο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας» που βρίσκεται εδώ…
  2. Να περιγράψουν περιληπτικά, αλλά με σαφήνεια, την επιχειρηματική τους ιδέα (max 300 λέξεις) και να την αποστείλουν στο Επιχειρείν, έως τις 30/9/2012. Η αποστολή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά (epixeirein@kedka.gr), είτε ταχυδρομικά με συστημένο (Επιχειρείν, Δημοτική Αγορά Φοίνικα, 55134, Καλαμαριά).

Στη συνέχεια οι υποβληθείσες επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν από στελέχη της ΚΕΔΚΑ και του ΑΠΘ, βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών, τα κυριότερα των οποίων αφορούν σε:

  1. Ο βαθμός που ιδέα αποτελεί τεχνολογική ευκαιρία
  2. Ο βαθμός που η ιδέα καλύπτει υφιστάμενο κενό αγοράς
  3. Ο βαθμός που η ιδέα αφορά σε νέο προϊόν / υπηρεσία
  4. Ο βαθμός που η ιδέα αφορά τη δημιουργία νέας επιχειρησιακής διαδικασίας.

Από τις αξιολογημένες ιδέες, θα βραβευθούν οι 3 καλύτερες (με βραβείο που θα προσδιοριστεί κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού), ενώ οι φορείς των 30 καλύτερων ιδεών:

  1. Θα υποστηριχθούν κατά τη σύνταξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων από στελέχη της ΚΕΔΚΑ και του ΑΠΘ, καθώς και από υποψήφιους Διδάκτορες του ΑΠΘ
  2. Θα εκπαιδευτούν στο αντικείμενο της Διοικητικής Λειτουργίας των επιχειρήσεών τους
  3. Θα υποστηριχθούν σε πρακτικά θέματα, τόσο κατά την ίδρυση , όσο και κατά τη λειτουργία της επιχείρησής τους.

Από τα 30 Επιχειρηματικά Σχέδια που θα συνταχθούν, θα επιλεγούν τα 10 καλύτερα, τα οποία θα κατευθυνθούν σε χρηματοδοτήσεις, είτε μέσω του προγράμματος της Ε.Ε. “Progress”, είτε μέσω του προγράμματος της ΓΓΝΓ για την επιχειρηματικότητα των νέων με τίτλο: “Κυψέλες Επιχειρηματικότητας” (HUBs), είτε ακόμα και μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

Διαύγεια