Παιδικός Σταθμός

Πρωινός παιδικός σταθμός της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. «Το Πρώτο μου Σχολείο»

Ο Παιδικός Σταθμός της Κ.Ε.Δ.ΚΑ., «Το Πρώτο μου Σχολείο», στεγάζεται και λειτουργεί σε έναν χώρο 270 τ.μ. στην οδό Καλαβρύτων 17. Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να αγκαλιάσει τα παιδιά και να τα βοηθήσει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα έξω από τα πλαίσια του οικογενειακού περιβάλλοντος, στην κοινωνία των συνομήλικών τους.

Στο ευχάριστο περιβάλλον του Παιδικού Σταθμού φροντίζουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες των παιδιών, να αναπτύσσουμε τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους και να τα βοηθούμε να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Καθώς ο σταθμός πληροί τις κατάλληλες παιδαγωγικές προδιαγραφές, τα παιδιά προσαρμόζονται εύκολα στο σχολικό περιβάλλον και προετοιμάζονται για το δημοτικό σχολείο.

Η μάθηση και η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων γίνονται ευχάριστες διαδικασίες, αφού επιτυγχάνονται μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Πολύ σημαντική θεωρείται η ενθάρρυνση της ενεργητικής συμμετοχής των παιδιών, η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας και της αυτενέργειας, οι ανακαλύψεις τους μέσα από τις εμπειρίες τους καθώς και η κοινωνικοποίησή τους.

  • Γεύματα           : Στον Παιδικό Σταθμό της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. παρέχεται πρωινό  στα νήπια, σύμφωνα με τους κανόνες της διατροφικής υγιεινής και υπό την καθοδήγηση παιδιάτρου. – – Πατήστε εδώ για να δείτε τα γεύματα
  • Παιδίατρος      : Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού παρακολουθούνται από την παιδίατρο της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. Η παιδίατρος επισκέπτεται τους σταθμούς καθημερινά, δίνει διάγνωση, αλλά όχι αγωγή. Επίσης, δε δίνονται συνταγές από τον σταθμό και δεν γίνονται εμβόλια.

Για τα παιδιά που χρειάζεται να εξεταστούν , οι γονείς θα πρέπει να αναφέρουν ένα σύντομο ιστορικό (καλύτερα γραπτά) που θα περιλαμβάνει και τυχόν λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης σημειώνονται στο βιβλίο παιδιάτρου. Στους γονείς που το επιθυμούν, θα δοθούν πρόθυμα από την παιδίατρο επιπλέον διευκρινήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα που θα δοθούν από τον σταθμό. Οι γονείς ενημερώνονται γραπτά για τυχόν εμφάνιση επιδημικών νοσημάτων και δίνονται γραπτές οδηγίες για την αντιμετώπισή τους με ευθύνη της παιδιάτρου.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς ενημερώνουμε για ορισμένες αρχές που διέπουν τη λειτουργία μας , έτσι ώστε να έχουμε τον καλύτερο δυνατό υγειονομικό έλεγχο του σταθμού. Τα παιδιά που παρουσιάζουν λοιμώδη νοσήματα (συνήθως ιώσεις) παραμένουν εκτός σταθμού μέχρι την πλήρη ανάρρωσή τους.

Εάν παρουσιάσουν εμπύρετο νόσημα κατά την παραμονή τους στο σταθμό, ειδοποιούνται οι γονείς και τα παιδιά αποχωρούν από το χώρο του σταθμού.  επιστρέφουν εφόσον είναι ήδη ένα 24ωρο απύρετα. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς και την παιδίατρο υπάρχει δυνατότητα να δοθεί αντιπυρετικό μέχρι την έλευση των γονέων.

Ειδικά για τα παιδιά που παρουσιάζουν διαρροϊκά νοσήματα καλό είναι να παραμένουν στο σπίτι, τουλάχιστον ένα 24ωρο μετά την πλήρη ανάρρωση από διάρροιες – εμετούς.

Για την αποφυγή ενδημιών φθειρίασης, συνιστάται καθημερινή υγιεινή (λούσιμο) τριχωτού της κεφαλής και πιθανόν χρήση σαμπουάν που έχουν προληπτική δράση.

Σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό παρουσιαστεί, η παιδίατρος έρχεται αμέσως στο χώρο.

 • Παιδοψυχολόγος
  • Ο ρόλος του ψυχολόγου στον Παιδικό Σταθμό

Η Ψυχολόγος του Παιδικού Σταθμού παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και γονέων / κηδεμόνων, συνεργαζόμενη στενά με τη Διεύθυνση και το Παιδαγωγικό προσωπικό.

   • Οι ψυχολογικές υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά του Παιδικού Σταθμού είναι:
    • Η συστηματική παρακολούθηση των παιδιών στο χώρο του Παιδικού Σταθμού, με σκοπό την επισήμανση προβλημάτων στην  ψυχοκινητική συμπεριφορά των παιδιών.
    •  Η ατομική παρέμβαση από την Ψυχολόγο προς το παιδί, στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη, πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς / κηδεμόνες του παιδιού και με τους υπευθύνους του τμήματος προσχολικής αγωγής / του Παιδικού  Σταθμού.
    • Η λειτουργία «Σχολής Γονέων» με θεματολογία σχετική με αναπτυξιακή ηλικία των παιδιών.
    • Η στενή συνεργασία της Ψυχολόγου με το Παιδαγωγικό Προσωπικό και τη Διεύθυνση σε τακτά χρονικά διαστήματα.
    • Η συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων / κηδεμόνων των παιδιών μέσω ατομικών συνεδριών, όσων επιθυμούν, για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.
    • Η διεξαγωγή ομιλιών προς τους παιδαγωγούς για ειδικά θέματα που ενδιαφέρουν το προσωπικό.

Ο Πρωινός Παιδικός Σταθμός της Κ.Ε.Δ.ΚΑ., «Το Πρώτο μου Σχολείο», στεγάζεται και λειτουργεί σε έναν χώρο 270τ.μ. στην οδό Καλαβρύτων 17.

Φωτογραφικό υλικό απο τους παιδικούς σταθμούς

Αίτηση εγγραφής

Κάντε κλικ παρακάτω για να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής


Ανακοίνωση

 «Κατά την περίοδο των εγγραφών, για τη διευκόλυνση των γονέων, στον Παιδικό Σταθμό της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. γίνονται δεκτές και οι αιτήσεις τους προς το Βρεφικό Σταθμό της Κ.Ε.Δ.ΚΑ.»

 

 

Αποστολή δικαιολογητικών

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Παιδικό Σταθμό «Το Πρώτο Μου Σχολείο»

  Γενικές Πληροφορίες Προβολή
  Εγκαταστάσεις Προβολή
  Προσωπικό Προβολή
  Ημερήσιο και Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προβολή
  Κανονισμός λειτουργίας τμήματος Προσχολικής Αγωγής Σταθμού της Κ.Ε.Δ.ΚΑ Προβολή
  Έντυπα για Εγγραφή – Επανεγγραφή Προβολή
  Δικαιολογητικά για Εγγραφή – Επανεγγραφή Προβολή
  Οδηγίες Για Τη Νέα Σχολική Χρονιά Προβολή

   

  Διαύγεια