Βρεφικός Σταθμός

Σχετικά με τον Βρεφικό Σταθμό

Βρεφικός Σταθμός ”Βρεφική Φωλιά” της Κ.Ε.Δ.ΚΑ.

Στεγάζεται σε κτίριο της οδού Ερατύρας & Αντιγόνης στον 1ο όροφο. Η φιλοσοφία του Βρεφικού Σταθμού ΒΡΕΦΙΚΗ ΦΩΛΙΑ είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη της φαντασίας του παιδιού.

Όλες οι δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν (φαγητό, ομιλία, συνεργασία, κοινωνικοποίηση, επιθετικότητα) αντιμετωπίζονται μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στον Βρεφικό Σταθμό έχει ως κύριο μέλημά του τη σωστή ανάπτυξη του ψυχικού κόσμου του παιδιού μέσα από δραστηριότητες που οδηγούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του.

Βασική βέβαια μέριμνα και υποχρέωση μας είναι και η ανάπτυξη της αυτοεξυπηρέτησης (κυριάρχηση σφικτήρων, ατομική υγιεινή κ.τ.λ. Αυτά επιτυγχάνονται ασφαλώς με την συνεργασία και των γονέων οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν, όσο αυτό είναι δυνατό, το ίδιο πρόγραμμα και στο σπίτι για την γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετάβαση του παιδιού τους στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κ.Ε.Δ.ΚΑ.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Πληροφορίες  προσωπικό

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

 

Πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα, ώρες λειτουργίας και το προσωπικό

Κ.Ε.Δ.ΚΑ. – ΒΡΕΦΙΚΗ ΦΩΛΙΑ

Ερατύρας 35 & Αντιγόνης

Τηλ. & Φαξ: 2310 446087

Ο Βρεφικός σταθμός “Βρεφική Φωλιά” αποτελείται από δύο τμήματα:

  • Τμήμα μικρών βρεφών
  • Τμήμα μεγάλων βρεφών

Οι ώρες λειτουργίας του Σταθμού είναι: 07:00π.μ.-15.45μ.μ.

Η προσέλευση των παιδιών ξεκινάει στις 07:00π.μ. έως 08:45π.μ. και η αποχώρηση αρχίζει στις 13:00μ.μ. έως 15:45μ.μ..

Εγκαταστάσεις 

Ο Βρεφικός Σταθμός της Κ.Ε.Δ.Κ.Α. στεγάζεται σε έναν χώρο 400τ.μ. στο δημοτικό κτίριο της συμβολής των οδών Ερατύρας 35 & Αντιγόνης.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Το ετήσιο πρόγραμμα του Βρεφικού Σταθμού

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Γνωρίστε μας, η φιλοσοφία μας

Η αγάπη του Δήμου Καλαμαριάς για τα παιδιά, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει, οδήγησε στην ίδρυση του τμήματος των παιδικών και βρεφικών σταθμών της Κ.Ε.Δ.ΚΑ.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί «ΒΡΕΦΙΚΗ ΦΩΛΙΑ» , «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ» διανύουν το δωδέκατο χρόνο λειτουργίας τους και καλύπτουν όλες τις τρυφερές ηλικίες (από 8 μηνών έως 6 χρονών) καθώς και όλα τα ωράρια εργαζομένων μητέρων με τη δημιουργία και απογευματινού τμήματος. Οι υψηλές προδιαγραφές φιλοξενίας, με βάση την εκπαίδευση και την αγάπη του προσωπικού, το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, το υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες κοινωνικοποίησης, εκπαίδευσης και διαβίωσης των παιδιών και βρεφών .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης χαρακτηρίζεται από αγάπη και γόνιμο ενδιαφέρον για τους γονείς και τα παιδιά τους, επιβλέπει τη λειτουργία των σταθμών και παίρνει αποφάσεις δίνοντας λύσεις σε θέματα που μεταξύ άλλων αφορούν τους γονείς και το προσωπικό της επιχείρησης.

Κατά τα προηγούμενα έτη και μέχρι σήμερα λειτουργούν τρία τμήματα.

«Το Πρώτο μου Σχολείο» στη δομή του παιδικού σταθμού φιλοξενώντας παιδιά ηλικίας από 2,5-5 ετών και η «Βρεφική Φωλιά» βρεφική δομή φιλοξενώντας βρέφη ηλικίας από 5 μηνών- 2,5 ετών.

Σκοπός, στόχοι

Στόχος των σταθμών, πέρα από την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων είναι η παροχή ιδανικών συνθηκών φροντίδας, απασχόλησης και εκπαίδευσης των βρεφών  νηπίων για την ομαλή ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.

 

Εξωτερικοί συνεργάτες

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Παροχή φαγητού

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. παρέχεται πρωινό στα παιδιά των πρωινών τμημάτων και απογευματινό γεύμα στα παιδιά της απογευματινής δομής., από εγκεκριμένους προμηθευτές, σύμφωνα με τους κανόνες της διατροφικής υγιεινής υπό την καθοδήγηση παιδιάτρου.

food

Παιδοψυχολόγος

Ο ρόλος του ψυχολόγου στον Βρεφικό & Παιδικό Σταθμό

Ο/Η Ψυχολόγος του Βρεονηπιακού Σταθμού παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και γονέων/κηδεμόνων, συνεργαζόμενος/η στενά με τη Διεύθυνση και το Παιδαγωγικό προσωπικό.

Οι ψυχολογικές υπηρεσίες που παρέχονται στον Βρεφονηπιακό Σταθμό είναι:

• Η συστηματική παρακολούθηση των παιδιών στο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού, με σκοπό την επισήμανση των γλωσσικών, κινητικών ή συναισθηματικών αναγκών των παιδιών.
• Η ατομική παρέμβαση από τον/την Ψυχολόγο προς το παιδί,στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη,η οποία πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς/κηδεμόνες του παιδιού και με τη Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
• Η συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων/κηδεμόνων των παιδιών μέσω ατομικών συναντήσεων, όσων επιθυμούν, για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.
• Η στενή συνεργασία του/της Ψυχολόγου με το Παιδαγωγικό Προσωπικό και τη Διεύθυνση σε τακτά χρονικά διαστήματα.
• Η διεξαγωγή ομιλιών προς τους παιδαγωγούςγια ειδικά θέματα που ενδιαφέρουν το προσωπικό.
• Η λειτουργία «Ομάδας Γονέων»με θεματολογία σχετική με αναπτυξιακή ηλικία των παιδιών.

Δεοντολογία

Ο/Η ψυχολόγος κατά την άσκηση της επαγγελματικής πράξης, μέσα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τηρεί το επαγγελματικό απόρρητο όχι μόνο προκειμένου για πρόσωπα που εξετάζει, αλλά και για θέματα που αφορούν τις μονάδες αυτές.

Με εκτίμηση,
Δώρα Πάνου

child_psycologist

Παιδίατρος

Ο Βρεφικός Σταθμός και ο Παιδικός Σταθμός ( πρωινός και απογευματινός) παρακολουθείται από την παιδίατρο κ.ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ. Η παιδίατρος επισκέπτεται τους σταθμούς καθημερινά. Για τα παιδιά που χρειάζεται να εξεταστούν , οι γονείς θα πρέπει να αναφέρουν ένα σύντομο ιστορικό (καλύτερα γραπτά) που θα περιλαμβάνει και τυχόν λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Συνταγές δεν δίνονται από τον σταθμό και εμβόλια δεν γίνονται . Τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης σημειώνονται στο βιβλίο παιδιάτρου. Στους γονείς που το επιθυμούν, πρόθυμα θα δοθούν από την παιδίατρο επιπλέον διευκρινήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα που θα δοθούν από τον σταθμό . Οι γονείς ενημερώνονται γραπτά για τυχόν εμφάνιση επιδημικών νοσημάτων και δίνονται γραπτές οδηγίες για την αντιμετώπισή τους με ευθύνη της παιδιάτρου.

pediatros

Οδηγίες για τη νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς ενημερώνουμε για ορισμένες αρχές που διέπουν τη λειτουργία μας , έτσι ώστε να έχουμε τον καλύτερο δυνατό υγειονομικό έλεγχο του σταθμού. Τα παιδιά που παρουσιάζουν λοιμώδη νοσήματα (συνήθως ιώσεις) παραμένουν εκτός σταθμού μέχρι την πλήρη ανάρρωσή τους.

Εάν παρουσιάσουν εμπύρετο νόσημα κατά την παραμονή τους στο σταθμό, ειδοποιούνται οι γονείς και τα παιδιά αποχωρούν από το χώρο των σταθμών. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς και την παιδίατρο υπάρχει δυνατότητα να δοθεί αντιπυρετικό μέχρι την έλευση των γονέων.

Ειδικά για τα παιδιά που παρουσιάζουν διαρροϊκά νοσήματα καλό είναι να παραμένουν στο σπίτι, τουλάχιστον ένα 24ωρο μετά την πλήρη ανάρρωση από διάρροιες- εμετούς.

Για την αποφυγή ενδημιών φθειρίασης, συνιστάται καθημερινή υγιεινή (λούσιμο) τριχωτού της κεφαλής και πιθανόν χρήση σαμπουάν που έχουν προληπτική δράση.

Σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό παρουσιαστεί η παιδίατρος έρχεται αμέσως στο χώρο.

nea

Μουσικοκίνητικη αγωγή

Στο μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις πρώτες έννοιες της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, τα χρώματα, τις μιμήσεις, την καθημερινή ζωή χρησιμοποιώντας κρουστά και πνευστά όργανα.

music

Κουκλοθέατρο

Θέλουμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην εκπαίδευση και στην παροχή γνώσης. Ξεκινάμε την εκπαίδευση από το μονοπάτι της τέχνης για να προσφέρουμε πραγματικά κάτι που θα μείνει στους μαθητές μας. Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε την αγωγή όχι μόνο του πνεύματος αλλά και της ψυχής τους.

kouklo

Μουσική προπαίδεια

Ο θαυμαστός κόσμος της μουσικής αποκαλύπτεται στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, τον ρυθμό, τα video , τη ζωγραφική, το χορό. Η γνωριμία με τα όργανα, προσφέρει ακούσματα και ερεθίσματα που καλλιεργούν την φαντασία και την ευαισθησία των παιδιών.

Μέσα από την μουσική αναδύεται ο χαρακτήρας του παιδιού που διακρίνεται για την προσοχή, τη συγκέντρωση, την πειθαρχία και την οργανωτικότητα.

propedia

Πρώτη επαφή με τα αγγλικά

Η αγγλική γλώσσα έχει και αυτή τη θέση της στα τμήματα του παιδικού σταθμού . Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα από την ηλικία των 3 ετών, μέσα από ευχάριστες παιδαγωγικές μεθόδους, όπως παιχνίδια, ζωγραφική και τραγούδια.

 

english

Πρώτη επαφή με ηλεκτρονικό υπολογιστή

Τα παιδιά αποκτούν οικειότητα με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Ερχόμενοι σε επαφή με τους υπολογιστές από τόσο μικρή ηλικία, αποκτούν ικανότητες που θα τους συνοδεύουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Μαθαίνουν να αγαπούν και να αποζητούν τη γνώση και να αναπτύσσουν ικανότητες συνεργασίας.

computer

Μουσειακή αγωγή

Μέσα από τις επισκέψεις – ξεναγήσεις σε μουσεία τα παιδιά εξοικειώνονται και ευαισθητοποιούνται με τους χώρους και τα έργα τέχνης.

Η μουσειακή εκπαίδευση στοχεύει στην επαφή και στη γνωριμία των νηπίων με την ιστορία του τόπου μας, με τα δημιουργήματα της ελληνικής τέχνης και της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

museum

Αγωγή υγείας

Μέσα από τη βιωματική μάθηση και την σωστή επιλογή βιβλίων τα παιδιά προσεγγίζουν θέματα που αφορούν τη στοματική υγεία, το ανθρώπινο σώμα, τα δύο φύλλα, τις αισθήσεις, τη διατροφή.  Το παιχνίδι, οι εικαστικές δραστηριότητες (ζωγραφική, κολάζ, ποιήματα, τραγούδια) βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση και στην υλοποίηση του προγράμματος.

agogi

Κυκλοφοριακή αγωγή

Μέσα από το μάθημα αυτό γίνεται ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής.  Το Πρόγραμμα εκτελείται , με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών πάνω στην κυκλοφοριακή αγωγή.

  • Να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια.
  • Να γνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν τις αρνητικές και θετικές συνέπειες της κυκλοφορίας.
  • Να ξεχωρίσουν τις θετικές παρεμβάσεις ( διαβάσεις , σήματα , φανάρια , τροχονόμοι ) και τις αρνητικές (έλλειψη των παραπάνω στοιχείων από δρόμους υψηλής κυκλοφορίας).
  • Το μάθημα συνδυάζεται με επισκέψεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

agogii

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Γίνονται όλο το χρόνο και συνδυάζονται πάντα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται στα τμήματα.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε γιορτές και σε εκδρομές – επισκέψεις που διοργανώνονται από το σχολείο (θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε βιβλιοθήκες κ.α.)

bus

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.ΚΑ.

Ο Βρεφικός Σταθμός της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. στεγάζεται σε έναν χώρο 400τ.μ. στο δημοτικό κτίριο της συμβολής των οδών Ερατύρας 35 & Αντιγόνης .

Αποστολή δικαιολογητικών


    Διαύγεια