Βρεφικός Σταθμός

Βρεφικός Σταθμός ”Βρεφική Φωλιά” της Κ.Ε.Δ.ΚΑ.

Στεγάζεται σε κτίριο της οδού Ερατύρας & Αντιγόνης στον 1ο όροφο. Η φιλοσοφία του Βρεφικού Σταθμού «Βρεφική Φωλιά» είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη της φαντασίας του παιδιού.

Όλες οι δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν (φαγητό, ομιλία, συνεργασία, κοινωνικοποίηση, επιθετικότητα) αντιμετωπίζονται μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στον Βρεφικό Σταθμό έχει ως κύριο μέλημά του τη σωστή ανάπτυξη του ψυχικού κόσμου του παιδιού μέσα από δραστηριότητες που οδηγούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του.

Βασική βέβαια μέριμνα και υποχρέωση μας είναι και η ανάπτυξη της αυτοεξυπηρέτησης (έλεγχος σφικτήρων, ατομική υγιεινή κ.τ.λ.) Αυτά επιτυγχάνονται ασφαλώς με την συνεργασία και των γονέων οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν, όσο αυτό είναι δυνατό, το ίδιο πρόγραμμα και στο σπίτι για την γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετάβαση του παιδιού τους στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής του.

Εγκαταστάσεις

Ο Βρεφικός Σταθμός της Κ.Ε.Δ.Κ.Α. στεγάζεται σε έναν χώρο 400 τ.μ. στο δημοτικό κτίριο της συμβολής των οδών Ερατύρας 35 & Αντιγόνης.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες των εγκαταστάσεων του Βρεφικού Σταθμού.

Γνωρίστε μας, η φιλοσοφία μας

Η αγάπη του Δήμου Καλαμαριάς για τα παιδιά, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει, οδήγησε στην ίδρυση του Βρεφικού Σταθμού της Κ.Ε.Δ.ΚΑ.

Ο Βρεφικός Σταθμός «Βρεφική Φωλιά», λειτουργεί από το 1999 έως και σήμερα και καλύπτει όλες τις τρυφερές ηλικίες (από 5 μηνών έως 2,5 χρονών).

Οι υψηλές προδιαγραφές φιλοξενίας, με βάση την εκπαίδευση και την αγάπη του προσωπικού, το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, το υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες κοινωνικοποίησης, εκπαίδευσης και διαβίωσης των βρεφών .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης χαρακτηρίζεται από αγάπη και γόνιμο ενδιαφέρον για τους γονείς και τα παιδιά τους, επιβλέπει τη λειτουργία των σταθμών και παίρνει αποφάσεις δίνοντας λύσεις σε θέματα που μεταξύ άλλων αφορούν τους γονείς και το προσωπικό της επιχείρησης.

Σκοπός, στόχοι

Στόχοι του Βρεφικού Σταθμού, πέρα από την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων είναι η παροχή ιδανικών συνθηκών φροντίδας, απασχόλησης και εκπαίδευσης των βρεφών για την ομαλή ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.

Πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα και τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Κ.Ε.Δ.ΚΑ. – «Βρεφική Φωλιά»

Ο Βρεφικός σταθμός “Βρεφική Φωλιά” αποτελείται από δύο τμήματα:

 • Τμήμα μικρών βρεφών (5 μηνών – 18 μηνών)
 • Τμήμα μεγάλων βρεφών (19 μηνών – 30 μηνών)

Οι ώρες λειτουργίας του Σταθμού είναι: 07:00 – 15:45 με δυνατότητα παράτασης έως τις 18:00

Η προσέλευση των παιδιών ξεκινάει στις 07:00 έως τις 08:30 και η αποχώρηση γίνεται σε δύο φάσεις:

 • Πρώτη φάση 13:10 – 14:10 (τα βρέφη που δεν κοιμούνται στο βρεφικό)
 • Δεύτερη φάση 15:00 – 15:45 (τα βρέφη που κοιμούνται στο βρεφικό)

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση : Ερατύρας 35 & Αντιγόνης, 1ος Όροφος
Τηλ. : 2310 446087
Email : vrefikos@kedka.gr

Παροχές

Για πληροφορίες σχετικά με τις παροχές του Βρεφικού Σταθμού παρακαλούμε μεταβείτε στην καρτέλα «Παροχές»

Πληροφορίες – Προσωπικό

Πατήστε εδώ για πληροφορίες σχετικά με το προσωπικό του Βρεφικού Σταθμού – «Βρεφική Φωλιά» –

Το ετήσιο πρόγραμμα του Βρεφικού Σταθμού

Το ετήσιο πρόγραμμα του Βρεφικού Σταθμού «Βρεφική Φωλιά» περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ένταξη του παιδιού στο τμήμα των μικρών ή των μεγάλων βρεφών. Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε τμήμα βρεφών πατήστε εδώ.

Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Βρεφικού και Παιδικού Σταθμού

Οι λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού διέπεται από κανόνες που έχουν οριστεί βάση της ισχύουσας νομοθεσίας και ψηφίστηκαν από τη Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι κανόνες αυτοί θεσπίστηκαν για την εύρυθμη λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού και κυρίως για την ασφάλεια των βρεφών. Για να δείτε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Βρεφικού Σταθμού σε μορφή pdf  πατήστε εδώ.

Πρωινό

Στο Βρεφικό Σταθμό της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. παρέχεται πρωινό στα βρέφη σύμφωνα με τους κανόνες της διατροφικής υγιεινής και υπό την καθοδήγηση παιδιάτρου.

Ψυχολόγος

Ο ρόλος του ψυχολόγου στο Βρεφικό Σταθμό

 • Η Ψυχολόγος του Βρεφικού Σταθμού παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και γονέων / κηδεμόνων, συνεργαζόμενος/η στενά με τη Διεύθυνση και το Παιδαγωγικό προσωπικό.

Οι ψυχολογικές υπηρεσίες που παρέχονται στο Βρεφικό Σταθμό είναι:

 • Η συστηματική παρακολούθηση των παιδιών στο χώρο του Βρεφικού Σταθμού, με σκοπό την επισήμανση της ψυχοκινητικής συμπεριφοράς και της συναισθηματικής ανάγκης των βρεφών.
 • Η ατομική παρέμβαση από την Ψυχολόγο προς το παιδί, στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς / κηδεμόνες του παιδιού και με τη Διεύθυνση του Βρεφικού Σταθμού.
 • Η συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων / κηδεμόνων των παιδιών μέσω ατομικών συνεδριών, όσων επιθυμούν, για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.
 • Η λειτουργία «Σχολής Γονέων» με θεματολογία σχετική με αναπτυξιακή ηλικία των παιδιών.
 • Η στενή συνεργασία της Ψυχολόγου με το Παιδαγωγικό Προσωπικό και τη Διεύθυνση σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Η διεξαγωγή ομιλιών προς τους παιδαγωγούς για ειδικά θέματα που ενδιαφέρουν το προσωπικό.

Παιδίατρος

Ο Βρεφικός Σταθμός παρακολουθείται από την παιδίατρο κυρία Αβραμίδου Κωνσταντίνα. Η παιδίατρος επισκέπτεται τους σταθμούς καθημερινά, δίνει διάγνωση, δε δίνει διαγωγή. Συνταγές δεν δίνονται από τον σταθμό και εμβόλια δεν γίνονται.

Τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης σημειώνονται στο βιβλίο παιδιάτρου. Στους γονείς που το επιθυμούν, πρόθυμα θα δοθούν από την παιδίατρο επιπλέον διευκρινήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα που θα δοθούν από τον σταθμό. Οι γονείς ενημερώνονται γραπτά για τυχόν εμφάνιση επιδημικών νοσημάτων και δίνονται γραπτές οδηγίες για την αντιμετώπισή τους με ευθύνη της παιδιάτρου.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς ενημερώνουμε για ορισμένες αρχές που διέπουν τη λειτουργία μας , έτσι ώστε να έχουμε τον καλύτερο δυνατό υγειονομικό έλεγχο του σταθμού. Τα παιδιά που παρουσιάζουν λοιμώδη νοσήματα (συνήθως ιώσεις) παραμένουν εκτός σταθμού μέχρι την πλήρη ανάρρωσή τους.
Εάν παρουσιάσουν εμπύρετο νόσημα κατά την παραμονή τους στο σταθμό, ειδοποιούνται οι γονείς και τα παιδιά αποχωρούν από το χώρο του σταθμού και επιστρέφει εφόσον είναι ήδη ένα 24ωρο απύρετα. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς και την παιδίατρο υπάρχει δυνατότητα να δοθεί αντιπυρετικό μέχρι την έλευση των γονέων.
Ειδικά για τα παιδιά που παρουσιάζουν διαρροϊκά νοσήματα καλό είναι να παραμένουν στο σπίτι, τουλάχιστον ένα 24ωρο μετά την πλήρη ανάρρωση από διάρροιες – εμετούς.
Για την αποφυγή ενδημιών φθειρίασης, συνιστάται καθημερινή υγιεινή (λούσιμο) τριχωτού της κεφαλής και πιθανόν χρήση σαμπουάν που έχουν προληπτική δράση.
Σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό παρουσιαστεί η παιδίατρος έρχεται αμέσως στο χώρο.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.ΚΑ.

Ο Βρεφικός Σταθμός της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. στεγάζεται σε έναν χώρο 400τ.μ. στο δημοτικό κτίριο της συμβολής των οδών Ερατύρας 35 & Αντιγόνης .

Κάντε κλικ παρακάτω για να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής


 

 


Για την καλύτερη λειτουργία του χώρου και την άριστη συνεργασία μας, παρακαλούμε διαβάστε τις σχετικές οδηγίες στο έντυπο Οδηγίες για τη Σχολική Χρονιά – Βρεφικός Σταθμός Κ.Ε.Δ.ΚΑ.

Αποστολή δικαιολογητικών

  Μουσικοκινητική αγωγή

  Στο μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις πρώτες έννοιες της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, τα χρώματα, τις μιμήσεις, την καθημερινή ζωή χρησιμοποιώντας κρουστά και πνευστά όργανα.

  Κουκλοθέατρο

  Θέλουμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην εκπαίδευση και στην παροχή γνώσης. Ξεκινάμε την εκπαίδευση από το μονοπάτι της τέχνης για να προσφέρουμε πραγματικά κάτι που θα μείνει στους μαθητές μας. Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε την αγωγή όχι μόνο του πνεύματος αλλά και της ψυχής τους.

  Μουσική Προπαιδεία

  Ο θαυμαστός κόσμος της μουσικής αποκαλύπτεται στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, το ρυθμό, τα video, τη ζωγραφική, το χορό. Η γνωριμία με τα όργανα, προσφέρει ακούσματα και ερεθίσματα που καλλιεργούν τη φαντασία και την ευαισθησία των παιδιών.

  Μέσα από τη μουσική αναδεικνύονται στοιχεία του χαρακτήρα του παιδιού και καλλιεργούνται ικανότητες και δεξιότητες

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Βρεφικό Σταθμό «Βρεφική Φωλιά»

  Γενικές Πληροφορίες Προβολή
  Εγκαταστάσεις Προβολή
  Προσωπικό Προβολή
  Ετήσιο Πρόγραμμα Προβολή
  Κανονισμός Λειτουργίας Προβολή
  Έντυπα για Εγγραφή – Επανεγγραφή Προβολή
  Δικαιολογητικά για Εγγραφή – Επανεγγραφή Προβολή
  Οδηγίες για τη σχολική χρονιά Προβολή

   

  Διαύγεια