Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε το πρωί του Σαββάτου η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

{AF}

Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε το πρωί του Σαββάτου η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς (αυλή Δημαρχείου, πεζόδρομος Κομνηνών).
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς - το νέο σπίτι των καλλιτεχνικών σχολών και εργαστηρίων μας -  διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος τη δουλειά των τμημάτων της παράλληλα με μια όμορφη, δημιουργική και γεμάτη χρώματα ημέρα.
Στα Εργαστήρια δημιουργίας λειτούργησαν: Εργαστήρι γλυπτικής, κεραμικής και αγγειοπλαστικής και τα παιδιά έπαιξαν «παιχνίδι με τον πηλό», Εργαστήρι Σκίτσου και δημιούργησαν με τη δραστηριότητα «Σκιτσάρω τις καλλιτεχνικές μου δράσεις», Εργαστήρι Ζωγραφικής με «Καλοκαιρινές εικόνες» που απόδωσαν με χρωματιστές μπογιές και Εργαστήρι Παιδικών Σταθμών με τις δραστηριότητες «Δημιουργώ ένα δικό μου μουσικό όργανο» - «Το δέντρο που αγαπάμε».
Στις «Μικρές χορευτικές δράσεις», τα παιδιά της Πρότυπης Σχολής Χορού του Δήμου Καλαμαριάς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προσθέτοντας στην αυλή του Δημαρχείου αρμονία - χρώμα και κίνηση, ενώ με την «Τενεκεδούπολη» και το Κουκλοθέατρο από τους Παιδικούς Σταθμούς τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους. Το απόγευμα η Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, άλλαξαν το σκηνικό και το έκαναν πιο μουσικό και μελωδικό, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς είναι αρωγός και στυλοβάτης στους τομείς: κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Οι αναγνωρισμένες Σχολές και τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι: το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, η Πρότυπη Σχολή Χορού, το Εργαστήρι Ζωγραφικής, το Εργαστήρι Αγιογραφίας, το Εργαστήρι Γλυπτική - Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής, το Εργαστήρι Φωτογραφίας, το Εργαστήρι Σκιτσογραφίας, ο Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφικός «Βρεφική Φωλιά». 

{/AF}


Εκτύπωση Email