Πληροφορίες

Το Δ.Ω.Κ. αποτελεί τμήμα της ΚΕΔΚΑ. Μετά από 12 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις Πανελλήνια, όσον αφορά στον αριθμό των σπουδαστών του.

Ειδικότητες καλλιτεχνικού προσωπικού Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση

Το ωδείο στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Μεταμορφώσεως 7-9, στο κεντρικότερο σημείο της Καλαμαριάς, εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στους μαθητές και γονείς.

Οι ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ακουστικής, ηχομόνωσης και ασφάλειας. Αποτελούνται από 16 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα γραμματειακής υποστήριξης, γραφεία διεύθυνσης, λογιστήριο, αποθήκη οργάνων και μια αίθουσα εκδηλώσεων ικανή να φιλοξενήσει 70 ακροατές.

Τα μουσικά όργανα και συνολικά η υλικοτεχνική υποδομή του, βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, με σκοπό να συμβάλλουν στην άρτια και ποιοτική παρεχόμενη εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δ.Ω.Κ. αποτελείται από 56 αξιόλογους καθηγητές και καθηγήτριες όλων των ειδικοτήτων και παράλληλα καταξιωμένους καλλιτέχνες με υψηλό επίπεδο σπουδών και πολυετή εκπαιδευτική πείρα.

Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης μουσικής εκπαίδευσης, το Δ.Ω.Κ. οργανώνει κατά τη διάρκεια κάθε σχολικού έτους πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων με συμμετοχή μεγάλου αριθμού σπουδαστών.

Ορόσημο της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Δ.Ω.Κ. αποτελούν οι μαθητικές ορχήστρες, χορωδίες και τα μουσικά σύνολα του ωδείου, τα οποία λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα κι απαλλαγμένα από δίδακτρα.

Τέλος, τα χαμηλά δίδακτρα του Δ.Ω.Κ., ανοίγουν τον δρόμο στο αγαθό της μουσικής παιδείας σε όλους τους νέους και τις νέες της πόλης μας.

Οι εγγραφές αρχίζουν από 1η Σεπτεμβρίου.

Η γραμματεία του ωδείου βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση του κοινού
(εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

Σχολική περίοδος Σεπτέμβριος 2019-2020

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ 10:00-15:00

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2310-495670 και 2310-480400(και fax) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ωδείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Το Ωδείο στεγάζεται στο κεντρικότερο σημείο της Καλαμαριάς Μεταμορφώσεως 7-9 στον 4ο όροφο

Εικόνες απο το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς

Αγαπητοί σπουδαστές,
η επαφή και η ενασχόληση με τη μουσική από μικρή ηλικία συνδέεται με την ομαλή ένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Η μουσική είναι σύμμαχος των παιδιών.Είναι μια γλώσσα για όλους τους ανθρώπους, πλούσια και εκφραστική. Τα οφέλη της στη ζωή μας αμέτρητα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μπορεί να βελτιώσει την προσοχή των παιδιών, τονσυναισθηματικό έλεγχο, την πειθαρχία, την υπομονή αλλά και να μειώσει το άγχος. Επίσης αυξάνει την κοινωνικότητα και καλλιεργεί την ελευθερία σκέψης.
Είναι αλήθεια πως η μουσική σκέψη δε μπορεί να διδαχθεί. Αντιθέτως υπάρχει μέσα μας και με την σωστή καθοδήγηση από έναν έμπειρο καθηγητή / καλλιτέχνη τρέφεται και εμπλουτίζεται. Αυτός είναι ο στόχος μας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, προσφέροντας γνώσεις και εμπειρία υψηλού επιπέδου με αγάπη, σεβασμό και αφοσίωση προς τον μαθητή.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.
Χρήστος Βερνάρδος